home profile Friends twitter follow
Blog Bertukar Lagi ?
Friday, 14 September 2012 @ 18:27 | 0 individual(s)

Hey penunggu setia Anis :') ,Hehe , maafla dah lme tak update blog nieyh , Busy nak study untuk UPKK tahun ni .Seperti tajok Diatas "Blog Bertukar Lagi?"Pelik ke ? Anis rasa tak pelikk pun .
Adakah anda tahu , setiap blogger mestilah menukar tema blog setiap bulan , bukan setiap tahun kayy :'D

Tema blog Anis bulan ni adalah .. Taraaa ! PURPLE :') . Almaklumlah , Anis kan minat warna purple . Blog korang pulak warna ape ? Jom komen reramai kat post ni :'D
Twitter , sayang awak :)
Tuesday, 4 September 2012 @ 03:29 | 0 individual(s)
Hey stalker , dah lme rasanya tak update blog yg berhabOk-2 ni -,-'
haa , tajOk entri harini ialah ... TADAA !

Twitter , Sayang Awak :)


Kepada newbie , mesti korang tak taw twitter tu apa ? dalam otak korang asyik tanya ni je :

* Twittter ? mnde alah ape pulakk tu ?
*Apa fungsi twitter ? 
*Pentingke twitter tu ?

Ermm yah  , twitter tu sebenarnya penting bagi Anis , fungsi ? funsi dia ....... *terkaku jap* fungsi die .. entahla -,-' . Haha , sebenarnya tujuan entry ni nak promote twitter Anis je , Al-maklumlah , jelez tgok org lain 1K followers , haha . Eh , tapi sejak kebelakangan ni followers Anis meningkat tanpa di'promote' . k pelik .

Link twitter Anis
#https://twitter.com/Anis_Syaqeela

Link twitter kawan , peserta idola kecil , sedara , sepupu
#
#https://twitter.com/wanrauds
#https://twitter.com/MuzzaffarShah
#https://twitter.com/Fhazrill98
#https://twitter.com/AynaaNajihah
#https://twitter.com/IrfanIK4
#https://twitter.com/jazashazleen
#https://twitter.com/D_Amerda
#https://twitter.com/Farisha_Irish
#https://twitter.com/fadey_la
#https://twitter.com/AsherKelembai1
#https://twitter.com/fifanor
#https://twitter.com/izzry_yana
#https://twitter.com/HaikalLaa
#https://twitter.com/ila_Ns
#https://twitter.com/FarezAsmadi
#https://twitter.com/fatinabilabella
#https://twitter.com/FiaSofiah

Huh , memang ta menang tangan meng'copy' dorang punye link ni . Sebenarnye , banyak lagi . Tapi MALAS ---'
ALAMAK !! entri hari ni nak habis da la . :/
Follow ANIS kayy :)


Cara Mengekalkan Pembaca Lebih Lama Di Blog Anda :)
Friday, 10 August 2012 @ 06:21 | 0 individual(s)


.Assalamualaikum !
Peacee Yo(!) ^_^v




*Maaf kalau entry ni panjang sangat . Tak rugi pun kalau baca ..* 


Ehem . Terlebih dahulu , Lyssa nak cakap yang blog Lyssa ni tak tahu lah berapa ramai pembaca setia yang dari first Lyssa buat blog sampailah sekarang . Tapi  , dalam masa setahun lebih Lyssa berblogging dah macam-macam pengalaman yang Lyssa dapat dan boleh tahu selok belok citarasa pembaca blog Lyssa . 

Ada yang sukakan tutorial Lyssa , ada yang sukakan tips-tips yang Lyssa bagi , ada yang suka Lyssa ceritakan pasal kehidupan Lyssa . Dan mungkin bagi Lyssa paling ketara orang paling suka tutorial Lyssa yang beriban tu sebab mudah faham . Erkk .:/ Betul ke ? Hanya korang lah yang dapat menilai sendiri kan ? 

Tapi , untuk kali ni Lyssa nak kongsikan sedikit tips , macam mana kita nak kekalkan pembaca blog kita dengan lebih lama . Lyssa tahu , banyak silent readers blog Lyssa yang hanya BACA SAHAJA bila Lyssa update tanpa memberi sebarang komen . I know that . *saja leteww malu-malu kucing nak komen ye . hihi .  It's ok . Korang baca pun dah cukup buat hati Lyssa berbunga . haha . Tapi , kalau boleh rajin-rajinkan lah diri untuk komen ye ? :P At least Lyssa boleh tahu apa yang korang tak suka , apa yang korang suka kan ? huhu . 

Ok . Dah cukup ! Now Lyssa nak listkan ye . Baca jangan tak baca :


1. Update ENTRI yang menarik kevaaaaa-voooommm !
Haaa . Ini lah umpan untuk kita terus dapatkan pembaca yang setia . Pertama sekali , korang perlu tahu . Apa tujuan korang buat blog ? Tujuan berdakwah ? Beri info menarik ? Atau saja suka suki gedik sebab jeles orang lain ada blog jugak . Eh ! haha . Contoh ye . Kalau korang nak kasi ilmu kat orang , boleh je dengan cara yang menarikkan ? Dengan gambar-2 yang kretif pun boleh buat orang tertarik dan tak jemu masuk untuk baca entry korang tu . Kalau blog personal pulak , menceritakan kehidupan korang .. Gunakan bahasa dan ayat yang budak zaman sekarang guna . Gua , wa , lu , lek lu bro . apa-2 je lah . haha . *lebih tertarek and kaitkan dengan isu semasa . best ! lagi best kalau ada selit sikit lawak jenake . lagi lebih tertarik kan ?

2. Selalu dan kena rajin update blog !
Eh eh , aku sendiri pun jarang update . Ada hati nak suruh orang lain rajin update . haha . Yupp ! Dulu-dulu masa Lyssa buat blog memang rajin update . Biar lantak orang tak baca . Tapi , bila lama-lama semakin rajin update , semakin ramai lak yang baca and terus jadi pembaca setia . Betul ke ? *perasan kejap ! haha . Tapi betol la . Cuba korang bayangkan , kalau blog korang update sebulan sekali . Dah bersawang sampai sarang labah-labah dah membiak . Dah tentu-tentu lah tak de orang nak masuk blog korang dah . Apa kata , korang rajinkan update blog tu . Cuba cari masa . Tu pun kalau korang betul-2 nak kekalkan pembaca blog korang lah . hihok .

3. Rajin buat perubahan pada blog anda .
Perubahan ? Tak faham ke ? hehe . Maksud Lyssa yang ini bab edit mengedit blog lah . Cuba rajinkan diri untuk cantikkan blog korang guna TUTORIAL LYSSA ni . *pomote kejap . Selalukan ada perubahan pada blog . Tapi jangan lah sampai setiap hari nak edit blog , tukar-tukar kaler bagai . Eh , tak perlu sampai macam tu sekali yah ! Sebulan sekali rasa oke kot . Tak lah readers kita bosan asyik tengok blog yang sama je . Nak jugak kelainan kan ? haha .  

4. Kurangkan widget yang berat di blog .
Siapa nak blog yang berat kan ? Siapa pulak nak masuk blog yang berat , penuh dengan widget lip lap lip lap , blink-blink sana sini . Awak nak ? Saya tak nak . hehe . Kalau blog tu TERLAMPAU berat , loading lambat . Nak baca pun rasa terbantut kan ? Even entry best . Masuk sekali je , rasa macam tobat tak nak masuk dah . Kurangkan widget berat dalam blog tu ye . Letak yang penting-penting sudah . Tak penting buang . Ok ? *Jaga hati pembaca anda juge :)

5. Pecahkan isi kepada tajuk-tajuk kecil .
Ini kepada blog yang nak sampaikan ilmu atau informasi atau seumpama dengannya lah kan . 
Pecahkan isi kepada tajuk kecil supaya orang mudah untuk baca dan tak semak otak baca entry panjang berjeler tak ketahuan sampai tak tahu mana satu isi , mana satu huraian .
Dah macam buat karangan pulak kan ? Macam entry Lyssa kali ni lah . Pecahkan isi kepada tajuk dan huraikan apa yang kita nak sampaikan . Mudah untuk kita dan mudah jugak untuk pembaca . Kemas pun , kemas kan ? Tapi , kalau nak cerita pasal kita pergi mana-mana , tengok wayang ke , makan ke , korek hidong ke , kemas rumah ke .. takkan nak buat point jugak . haha . cam kelakar pulak . tak perlu yahh . ini untuk entry yang ber-info je :)


*Kredit To : Lyssa Faizureen
Undilah Lyssa :D
Tuesday, 24 July 2012 @ 03:18 | 0 individual(s)
Assalamualaikum ,
Ada orang tak ? 
Ha , Anis nak mintak tolong ni .. bole tak ?
Tolong undi kak lyssa kita yang comel ni untuk menang :D
Anis da vote ? korang pulakk bila ? 
Jum-2 ikut step by step ..


Kalau korang bertuah , bolehlah dapat sebab pengundi yang bertuah diorang nak kasi voucher jugak . ececeh . Boleh lah dapat seketul jeans Levis kan ? Haaa . Apa tunggu lagi ? JOM VOTE !!!!


Cara nak mengundi :


2. Tekan LOGIN di bahagian kanan PC anda .

3. Register terlebih dahulu !

 


4. Isi apa yang patut . Dan sila check email anda selepas registration successfully . Click Here yang Lyssa anak panahkan tu untuk activation link .




5. Kemudian , korang LOGIN balik menggunakan email yang korang register tadi tu .

6. Tekan nama "LYSSA" . Scroll down sampai bawah dan TEKAN VOTE !


** Mudah sahaja kan ? Lepas ni , setiap hari korang just LOGIN , and VOTE Lyssa taw ?


Credit to :



Perkhemahan Rantau Agro Park ..
Friday, 13 July 2012 @ 04:35 | 2 individual(s)
Hey Blog ?
Sihat ?
Anis Kat Sini Sihat Je ..

Baru-2 Ni Anis Ade Pergi Pekemahan Taw ..
Dkad AGRO PARK ..
Best Lah Jugak ..

Anis Juz Nak Upload Gamba Je Sebenarnye . :')
Nak Tgok ?
Jap-3






































Mintak Tolong-2
Thursday, 12 July 2012 @ 23:46 | 0 individual(s)
Assalamualaikum ,

1)  Nak Tiket Percume Justin Bieber Punya ?
Nak Tak ?
Kalau Nak Tengok Kat Sini
http://says.com/my/recommendations/xpax-mtv-world-stage

2)  Korang Peminat Yuna ?  Takkan korang tak nak join Yuna dalam "The Sparkle Project"?! Tengok kat sini --> http://says.com/my/recommendations/the-sparkle-project

3)  Nak "Seseorang" Yang Korang Paling Sayang Tersenyum ? Jom Tengok Sini ---> http://says.com/my/recommendations/bliss-flowers

4)  Nak Permintaan Anda Menjadi Kenyataan ? Boleh Tengok Disini ---> http://says.com/my/social-good/makeawish

5)   Mahu sambung belajar di USA? Hadirkan diri ke workshop ini!  ------>  http://says.com/my/social-good/usapps



  • *Seriez ! Bende Ni Tak Tipu , Kalau Nak ,  Klik Lah Link Yang Korang Nak Tu , Kalau Klik Semua Pon Takpe . Promote Kalaw Sudi :)
Header Transparent
Saturday, 30 June 2012 @ 01:37 | 0 individual(s)
Hey Awaq-2 Sume ..
Kitte Ad Header Ni ..
Nak Ke ?
Amik Je La .. Tak Yah Malu-2
Selamat Merembat .
Da Amik Komen Ye ? 

*Kite Yang Patut Malu Sebab Header Ni Buruk :3







Cara-2 Nak Save Pic Di Atas .. ( Pengguna GOOGLE SAHAJA)

1) Klik Pic Kat Atas Tu 

2) Right Klik 

3) Save :3






Anis Syaqeela

11 year old.
my birthday is 18 december.
this is my personal site.
◄ OLDER POSTS
comment
"/>
Credits
Layout made by S.Mell
Inspiration from fallingyou
resources from x x x x x.